Spajanje glukometra na računalo

Prebacivanje podataka s glukometra tvrtke Ascensia na računalo je lako. Proučite doljnje informacije kako biste saznali što je sve potrebno za spajanje glukometra na računalo.

Glukometri Contour®NEXT USB, Contour®USB, Contour®NEXT LINK i Contour®PLUS LINK 2.4 ne zahtijevaju kabel za prebacivanje podataka na računalo. Svi navedeni glukometri se mogu izravno spojiti na USB ulaz računala.

Ako imate glukometar Contour®XT, Contour®Contour® LINK ili BREEZE®potreban vam je kabel tvrtke Ascensia za spajanje glukometra na računalo. Postoje dvije vrste podatkovnog kabela tvrtke Ascensia, jedan za spajanje na USB ulaz računala (na slici USB Data Port), i drugi koji se spaja na serijski ulaz (priključak) računala (na slici Serial Port).

Oba kabela su vlasništvo tvrtke Ascensia, te je potrebno instalirati odgovarajući upravljački program za kabel prije prve uporabe (vidi dolje).

Preuzimanje i instalacija upravljačkog programa:

Za preuzimanje posljednje verzije upravljačkog programa (za uporabu s oba podatkovna kabela, USB i serijskog), molimo kliknite doljnju poveznicu:

Glukometar Contour®NEXT koristi USB 2.0 A muški na mikro B 5-pin muški kabel za prebacivanje podataka s glukometra na računalo. Takav kabel se ne može naručiti u tvrtci Ascensia no moguće ga je nabaviti u većini trgovačkih centara na odjelima elektronike. Kabel je kompatibilan s mnogim pametnim telefonima kao što su Motorola™ Droid, HTC Evo™, noviji Blackberry telefoni, pa je lako moguće da takav kabel već imate.