Povezava vašega merilnika z računalnikom

Prenos podatkov iz vašega merilnika Ascensia v računalnik je enostaven. V nadaljevanju je navedeno kaj potrebujete, da vzpostavitve omenjeno povezavo.

Merilniki Contour™NEXT USB, Contour™USB, Contour™NEXT LINK in Contour™NEXT LINK 2.4 za prenos podatkov v računalnik ne potrebujejo kabla. Vstavimo jih neposredno v USB vhod računalnika.

Če uporabljate merilnik Contour™ XTContour™, BREEZE™ 2 ali Contour™ LINK, pa boste za prenos podatkov potrebovali Ascensia kabel. Na voljo sta dve različici Ascensia kabla, eden za priklop na USB vrata in drugi za priklop na seriijska vrata.

Oba kabla sta lastninska pravica družbe Ascensia, zato boste morali pred začetkom uporabe namestiti programsko opremo za gonilnike (glejte spodaj).

Prenos in namestitev gonilnikov:

Za prenos zadnje različice gonilnikov za kabel (za uporabo z obema, USB in serijskim kablom), kliknite na spodnjo povezavo:

Merilnik Contour™NEXT za prenos podatkov na računalnik uporablja Mikro USB 2.0 5-pinski moški kabel. Tega kabla ni mogoče kupiti pri družbi Ascensia, a je na voljo v večini prodajaln z elektronsko ali mobilno opremo. Omenjeni kabel je skladen z mnogimi pametnimi telefoni, kot so na primer Motorola™ Droid, HTC Evo™ in novejši telefoni Blackberrie, zato morda imate takšen kabel že doma.